Składniki :
2 jajka
1/2 szklanki oleju
200 ml jogurtu naturalnego
1,5 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka sody
3 łyżki ciemnego kakao
3/4 szklanki cukru
Dodatkowo:
1 i ½ tabliczki gorzkiej czekolady
½ szklanki posiekanych orzechów
włoskich
Wykonanie :
Jajka utrzeć z cukrem na gładką
masę . Dodać do niej olej i jogurt. Mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sodę
przesiać przez sito a następnie wsypać do mokrych składników i krótko wymieszać.
Do ciasta dodać jedną tabliczkę posiekanej czekolady i orzechy. Ciasto przelać do papilotek do ich ¾
wysokości. Do każdej wcisnąć po kilka kawałków pozostałej czekolady. Piec w temperaturze 175 stopni przez
ok. 20 minut. Z przepisu wychodzi 16 babeczek.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz