sobota, 30 sierpnia 2014

Krakers



Składniki:

1 krem Karpatka
1 kostka Kasi
1 puszka masy kajmakowej
600 ml śmietanki 36 %
2 łyżki cukru pudru
2 łyżki mleka w proszku
2 paczki słonych krakersów
płatki migdałowe lub owoce

Wykonanie:

Krem Karpatka przyrządzić według przepisu na opakowaniu. Masę kajmakową podgrzać w rondelku mieszając aby się nie przypaliła. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder i mleko w proszku. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć warstwy: krakersy, krem, krakersy, masa kajmakowa, krakersy, bita śmietana. Wierzch posypać płatkami migdałowymi lub owocami tym razem użyłam świeżych borówek. Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz